dimecres, 3 d’agost del 2011

L'ENIGMA DE RENNES LE CHATEAU

Rennes-le-Château es un poblet francès del Departament de l'Aude, als peus dels Pirineus orientals, en la zona de l'antic comtat de Razès.

L'any 1885 va arribar al poble un nou capellà, Berenguer Saunère (1852-1917). Al poc temps va emprendre unes obres col·losals en l'església, la casa adjacent i els jardins; totes elles d'un cost econòmic elevat que no podien ser finançades pel sou d'un simple capellà. 

Aviat es va fer còrrer entre la parròquia que l'abat havia trobat un probable tresor amagat dins l'església i que això li hauria servit per a finançar la resta de les grans reformes que va emprendre, com també la construcció de l'espectacular Torre Magdala que dominia el lloc des de la part més alta del poble.

En ocasions s'ha dit que el descobriment podria haver estat casual, però s'ha documentat que va tenir informació privilegiada de Henri Boudet, l'antic capellà de Rennes durant tretze anys.
Aquest li va explicar  el secret que Marie de Negré Dables , dama d'Haulpoul Blanchefort, descendent del mestre templer de la regió -els Blanchefort- va explicar al rector de Rennès l'any 1791.

La marquesa, albirant l'hora de la seva mort i sense cap descendència, va donar uns documents i va explicar un "gran secret" al seu confessor. Un secret guardat per la família de generació en generació.

En aquest punt trobem la connexió entre Rennès-le-Château (Rènnas del Castèl en occità) i els templers de la regió.

Un segon element el trobem en la "Daille du Chavaliers" (la llosa dels cavallers) que vam poderc ontemplar en el museu dedicat a Saunière i que es troba en el mateix poble. Es tracta  de la gran llosa de pedra de la regió  que Saunière va moure i aixecar durant les obres de reforma de l'església, just sota seu és on hauria trobat el secret de Rennes. La part frontal de la llosa conté, esculpides, les formes de dos guerrers sobre un únic cavall. Aquest símbol (dos cavallers sobre una única montura) és precisament un indentificador de l'Orde del Temple.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada