dissabte, 30 de juliol del 2011

L'ORIGEN DE LA LLEGENDA

La llegenda ens explica que Josep d'Arimatea i Maria Magdalena , fugint de Palestina, van desembarcar en el sud de França i portant amb ells el Sant Graal, l'objecte que els cristianisme defineix com el calze del Darrer Sopar, on Josep d'Arimatea hauria recollit la preciosa sant de Jesús crucifixat.

L'any 410 els visigots, conduïts per Alaric, van saquejar Roma i es van emportar el Tresor del Temple de Salomó que els romans havien obtingut dels hebreus de Jerusalem. Dos anys després van desembarcar en les costes meridionals de la Gàl·lies. La regió de Rennes-le-Château els va agradar, establint-s'hi i fundant un regne permanent que no tardaria en saltar els Pirineus i arribar fins a Catalunya.

A finals del segle XIX el capellà de Rennes-le-Château fa misterioses troballes dins la seva església, la riquesa de la que comença a fer ostentació alimenta la creença que ha trobat part del tresor visigot.

El maig de l'any 1243 el senescal de Carcassona, Hugues del Arcis, emprèn el definitiu setge del castell de Montsegur, el refugi dels darrers càtars de l'Arieja.  Abans de la rendició de la fortalesa i la mort a la foguera de tots els seus ocupants i defensors, quatre Perfectes càtars aconsegueixen fugir emportant-se amb ells alguna cosa que havien d'evitar que caigués en mans dels inquisidors i els assetjadors de Montsegur. 

Es diu que allò que els quatre fugitius van salvar de Montsegur era precisament ell Sant Graal.
Tresors de Terra Santa  i reialmes visigots; la llegenda de la continuació de l'estirp de Jesús de Natzaret;  un dels objectes més preuats pel cristianisme - el Sant Graal- i una religió càtara perseguida i exterminada; un territori ple de misteris al sud de França...  i l'aparició en el temps de l'Orde del Temple en aquesta història.

Molts misteris per descobrir, moltes llegendes per explicar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada