dilluns, 5 de setembre del 2011

ARNAU DE CASTELLNOU, MESTRE TEMPLER



A partir de Masdéu la pista dels fugitius càtars i el seu tresor es perdia, si bé s'intuïa que aquesta es dirigia cap al Principat de Catalunya.
Durant anys s'havia especulat sobre quin podria ser l'amagatall defintiu del Graal a Catalunya.
Una llegenda el situava al castell de Quermançó, a l'Alt Empordà, just passats els Pirineus.
Un altre grup de cercadors l'han identificat vora l'ermita de Sant Pau de Pinós, a cavall entre les comarques catalanes del Lluçanès i el Bergedà.
Els investigadors nazis de l'Orde de Tule el van estar buscant en les muntanyes de Montserrat, que van identificar com el possible Montsalvat on s'amagaria el Graal.
La nostra recerca, però, va continuar prop de Masdéu. En el poble de Castellnou.
En els arxius de Castellnou, poble fortificat veí de la comanda de Masdéu, vam trobar la documentació del mestre templer Arnau de Castellnou, qui fou comandador de Masdéu l'any 1268.
Com a comandador havia de tenir informació rellevant sobre l'operació de fugida dels perfectes càtars i el seu tresor i molt possiblement hauria participat, com a militar templer, en la mateixa.
Però l'orde no va deixar escrita cap pista, car es tractava de mantenir ben guardat el secret.
En aquest punt semblava que es podia perdre la traça de l'amagatall.
Però en consultar la relació de senyors i propietaris  de Castellnou, vam trobar un nom que ens va sorprendre i que ens va indicar el camí a seguir: Ramón de Perellós, senyor de Castellnou l'any 1400.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada