dimarts, 6 de setembre del 2011

ELS HOSPITALERS DE L'ORDE DE SANT JOAN

L'església oficial havia esborrat per sempre la petjada de l'església càtara, però havia continuat la seva croada, ara contra els cavallers de l'Orde del Temple.
Temerosos del poder que aquesta orde tenia, ambicionant els seus béns i qui sap si també els coneixements i secrets que guardava, el Papat va concedir al rei Felip IV de França autorització per a eliminar els cavallers.

L'any 13 d'octubre de 1307 es va realitzar una operació conjunta a tot França i es van empresonar tots els cavallers de l'Orde, que serien posteriorment torturats, jutjats i executats.

Els béns de l'orde van passar a diferents mans: la corona francesa, l'església de Sant Pere i a una altra orde religiosa de caràcter militar, la dels Hospitalers de l'Orde de Sant Joan de Jerusalem.

Aquesta orde havia estat creada el 1084 per a protegir els peregrins que anaven a Terra Santa. Expulsats d'aquell lloc l'any 1310, va acabant concentrant-se a la illa de Malta a partir de la donació que els feu l'emperador Carles I.

L'Orde dels Hospitalers va rebre , entre altres béns del Temple, la possessió de la comanda de Masdéu i amb els seus secrets.

1 comentari:

  1. Per sort d'uns, i perjudici d'altres tot arriba a surar, més tard o més d'hora, i les barbaritats són una taca que no s'esborra amb cap sabó.
    Adela

    ResponElimina