dimarts, 6 de setembre del 2011

PERELLÓS

Ramón de Perellós va ser el primer vescomte i senyor de Perellós, a la zona de les Corberes franceses.

Va estar al servei dels diferents reis catalans i l'any 1397 va fer un peregrinatge al Purgatori de Sant Patrici, a Irlanda, que ha estat motiu d'especulacions i controvèrsia.

Aquest peregrinatge va portar a alguns autors a definir aquell lloc, l'església de Sant Patrici a Irlanda, com el possible amagatall del Graal i del tresor dels templers, qui l'haurien embarcat des del port de la Rochelle una vegada desfeta l'Orde del Temple.


Perellós també és una zona plena de misteris. Quan hi hem estat hem constatat la soledat del lloc, un espai envoltat de terra ermai de pedra grisa, on es mantenen dempeus le ruïnes del poble abandolat i del castell dels Perellós.

Un dels misteris més encantadors de Rennes-le-Chateaux ens parla de la maqueta que l'abat Saunière va fer construir i que s'ha identificat, precisament, com una reproducció del poble i l'entorn de Perellós. La maqueta indicaria el lloc on s'amaga la tomba de Jesús, el rebel jueu que va fugir amb la seva dona Maria Magdalena de la persecució a la que estaven sotmesos en la seva terra.
Nosaltres vam seguir la pista dels descendents de Ramón de Perellós relacionats amb una orde militar molt precisa: l'Orde dels Hospitalers de Sant Joan, l'Orde de Malta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada